دسته بندی | معماری |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 2216 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 121 |
شاتکریت را می توان به عنوان بتن یا ملاتی که از طریق شیلنگهای لاستیکی حمل شده و با استفاده از هوای فشرده با سرعت زیاد به سطح مورد نظر پاشیده می شود، تعریف کرد.
اولین کاربرد شاتکریت به سال ۱۹۰۹ میلادی بر می گردد که در آن زمان تحت عنوان گونیت نامیده می شد و به کمک دستگاهی موسوم به تفنگ سیمان به کار می رفت.
در سال ۱۹۱۴ برای اولین بار شاتکریت در یک معدن آزمایشی در ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفت . پس از آن این سیستم برای پوشش سطوح سنگها و حفاظت آنها در برابر هوازدگی و گاه نیز به عنوان سیستم نگهداری موقتی به کار رفت . از آنجا که شاتکریت به صورت ورقه هایی از سنگ زیرین جدا می شد ، لذا به عنوان یک سیستم نگهداری اصلی چندان مورد توجه واقع نشد. از جمله امتیازات شاتکریت آن است که سطوح ناهموار حفریات زیرزمینی را می پو شانند و به شکل یک سطح نسبتا صاف در می آورد. البته شاتکریت همراه با پیچ سنگ ، به عنوان سیستم نگهداری بسیاری از تونلها به کار رفته است.
در سالهای اخیر کاربرد شاتکریت در معادن زیرزمینی ، نگهداری حفریات دائمی از قبیل جاده های مورب ، راهروهای اصلی حمل و نقل ، ایستگاههای چاه و حجره های زیرزمینی سنگ شکن است . بازسازی پیچ سنگها و توری های متداول در سیستم نگهداری ممکن است مشکل ساز و گران باشد. تعداد حفریات زیرزمینی که بلافاصله بعد از حفاری شاتکریت می شوند روبه فزونی است. مسلح ساختن شاتکریت با الیاف فولادی یکی از مهمترین عوامل در گسترش کاربرد شاتکریت است زیرا کار طاقت فرسای نصب توری را کاهش می دهد.
آزمایشات و تجربیات اخیر نشان داده است که شاتکریت در شرایط ترکش سنگ ملایم بسیار موثر است . اگر چه نتایج این مطالعات برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه هنوز زود است ولی علائم موجود بیانگر آن است که در آینده در مورد کاربرد شاتکریت توجه جدی تری خواهد شد.
به طور کلی شاتکریت نوعی بتن مرکب از سیمان ، ماسه و خرده سنگ است که به کمک هوای فشرده اجرا خواهد شد و در اثر سرعت زیاد به صورت دینامیکی فشرده می شود .
بطور کلی شاتکریت به دو صورت مورد استفاده قرار میگیرد:
- شاتکریت مخلوط خشک - Dry Mix Shotcrete
- شاتکریت مخلوط تر - Wet Mix Shotcrete
شاتکریت مخلوط خشک (DMS)
دراین روش ، آب مورد نیاز شاتکریت در مرحله آخر و در حین خروج مواد از سرنازل به آن اضافه میشود .از این روش برای کارهای تعمیراتی و روکش به ضخامت کمتر از 10 سانتیمتر استفاده میشود . از آنجاییکه در این روش از مصالح سنگی درشت دانه استفاده نمیشود ، لذا بتن به دست آمده دارای مقاومت مکانیکی بالایی نمی باشد. معایب شاتکریت مخلوط خشک به شرح زیر است :
- به علت نرسیدن آب به همه دانهها ، ممکن است بعضی قسمتها هیدراته نشده باقی بمانند.
- گرد و غبار ناشی از پراکنده شدن دانه سیمان در محل کارگاه زیاد است .
- بدلیل نچسبیدن ملات (بدلیل هیدراته نشدن) بخش عمده ای از آن به هدر می رود .
شاتکریت مخلوط تر (WMS)
در این روش ، بتن آماده به داخل پمپ شاتکریت ریخته شده و پس از انتقال توسط لوله ، به سطح کار پاشیده میشود. از مخلوط تر ، در مکانهائی که مقاومت فشاری بالایی مد نظر است، استفاده میشود . در این روش امکان اجرای دیوار بتنی با ضخامت 50 سانتیمتر و سقف به ضخامت 20 سانتیمتر در یک مرحله امکان پذیر است .
دسته بندی | فنی و مهندسی |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 273 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 88 |
بطورکلی میتوان بیان کرد که ارتباط هرمنوتیک با هنر و معماری از طریق تأویل موشکفانه و تفسیر صورت میگیرد در این روش اثر هنری همچون یک متن نگریسته میشود, متنی گشوده که خوانده میشود.
خواندن یک اثر هنری همانا درگیر شدن با آن, برخواندن نشانههای نهفته در آن متن و تأویل آن نشانهها است. ما عموماً متن را برای یک نوشتار به کار میبریم و خواندن را خواندن کلمات آن میانگاریم اما خواندن متن معنایی فراختر دارد.
خواندن این متن, همان دیدن و سفر کردن در آن است. با سفر در متن هر کس با توجه به پیشفرضهای خود, گوشه و کنار آن را میکاود و نشانهها و مفاهیم نهفته در آن را برای خود بازخوانی میکند و معناهایی بر آنها مینهد دیدن معماری بازآفرینی متن است, با هر بار دیدن و سفر کردن در متن معماری, معماری دگرگون شده و دوباره ساخته میشود.
تأویل متن در عرصه معماری که در اساس از حوزه زبانشناسی و شیوه نقد زبانشناختی برخاسته است در سالهای اخیر در عرصههای مختلف بصری به کار گرفته شده است.
رومن یا کوبسن (1982ـ1894) زبانشناس روسی معتقد است که اثر هنری سه مفهوم را با خود حمل میکند که عبارتند از, زمینه, رمزگان (کد) و تماس.
ـ زمینه به تاریخ, اجتماع, فرهنگ و موقعیتی که اثر هنری در بستر آن شکل گرفته است اشاره میکند و تابع زمان است.
ـ مقصود از رمزگان یا کد, نظام نشانهشناختی است که اثر هنری را میسازد و واسطه فهم ما از آن است رمزگان در اثر معماری بیشتر به عناصر معماری همچون در, پنجره, سقف و ... اشاره دارد و از آنجا که حاصل فنآوریاند همواره تغییر میکنند و تحت تأثیر تکنولوژی قرار دارند.
ـ تماس نیز به شکل و قالب اثر هنری اشاره دارد و شکل تماس متناسب با زمان تغییر میکند. تماس درواقع همان کار و اثر معماری است که بصورت کالبد بنا جلوهگر میشود.
بعنوان مثال در معماری گوتیک شکل غالب تماس کلیسا است که رمزگان آن, معرف شیوه تفکر مسیحیت آن دوره و توجه به اوج, آسمان و جهت محراب در قالب رمزگانی چون ستونهای مرتفع و شیشههای ملون است.
از این منظر معماری را نیز میتوان به مثابه یک متن خواند. کلمههای این متن احجام, بافتها, خطوط و عناصر معماری است که با هم ترکیب میشوند و اثر معماری را میسازند. گونههای ترکیب, معرف سبکها و شیوهها هستند.
ـ این نگاه, متن معماری را به زمان میدوزد. اثر معماری زمانمند و عصری میشود, چرا که مبتنی بر خواندن است و خواندن, که بازآفریدن هرباره متن در تجربهای تازه و سفری متفاوت است. در میانکنش افقهای معنایی مسافر / متن هر دم تازهتر میشود.
و از اینرو معماری از حالت فرآورده (product) خارج شده و تبدیل به فرایند (process) میشود. فرآورده محصولی است که هیچ دخل و تصرفی در آن نمیتوان کرد. اما فرآیند که حاصل سفر, تأویل و بازآفرینی است, زندگی و دوام مییابد و طراحی امری میشود که با تأویل و تفسیر انسانی همراه است.
علاوه بر روش فوق که اصطلاحاً روش متنگرایانه میباشد رویکرد دیگری نیز در خصوص ارتباط هرمنوتیک و معماری مطرح میباشد که تحت عنوان پدیدارشناسی پایهریزی گردیده است.
در این رویکرد چیزها را چنانکه هستند میبیند در این رویکرد که قالبی تجربی دارد هدف ارائه توصیفهای کمی و جمعآوری اطلاعاتی که بر مبنای آن بتوان قوانینی تدوین کرد تا اقدامات و رفتارها را پیشبینی کند نیست بلکه درک ماهیت اصلی وجود انسان (در رابطه با مکان و فضا) مورد نظر است. پدیدارشناسی در جستجوی معانی رویدادها و نه علّت آنهاست.
رویکرد پدیدارشناسی یک رویکرد توصیفی مبتنی بر مشاهده دقیق میباشد.
در اصل رویکرد پدیدارشناسی معتقد است که هر "چیز / شی" تنها به واسطه "بازتاب" یا وضوح نسبت میان زمین و آسمان فهمیده میشود و چیزها / اشیا چونان آشکارگی حضور. هنگامیکه این آشکارگی حضور در قالب معماری اجرا میشود (تحقق مییابد) و به تعبیری تجلی پیدا میکند ناگزیر به عنوان امری مرتبط به لحظههای کاربرد تأویل میشود. هدف از پدیدارشناسی این است که چگونه با اعمال روش پدیدارشناسی میتوان موانع تفهم و دریافت آثار هنری را از میان برداشت و تقرّبی به معانی و به عالم هنر پیدا کرد و از این طریق چگونه میتوان به تفسیر و تفهم هنر و آثار هنری دست یافت پدیدارشناس مستقیماً به خود چیزها روی میآورد.
پدیدارشناسی بدان معنا است که بگذاریم تا آنچه خود را مینمایاند, بدان نحو که خود را از خود نمایش میدهد, دیده شود.
کریستیان نوربرگ شولتز از طریق آشنایی با هایدگر و پیاژه توانست نظریاتش را کامل کند و روش پدیدارشناسی را به عنوان بهترین طریق دستیابی به جوهر واقعی معماری پیشنهاد کند. هدف شولتز مطرح کردن معماری به مثابه یک میراث فرهنگی انسان بود: هنر ساختن مکانهای معنیدار و عینی. آنگونه که از دیدگاه پدیدارشناسانه مطرح میشود.
در تفکر شولتس در محیط واقعی و نه در فضای تجریدی علوم ابژه و سوژه, یعنی محیط و انسان, از یکدیگر تفکیکناپذیر هستند و بنابراین انسان در محیط نه در مقام مشاهدهکننده, که در رابطه همزیستی با اشیاء و موجودات و مکانی است که خود جزئی از آن به شمار میآید.
در بحث از فضا به عنوان یک پدیده غیرخطی و ناهمگن از شرایط نبود جاذبه و تأثیرات آن بر معماری صحبت میشود. در زندگی روزمره انسان, زمین مسطح بوده و تأثیر شکلی جاذبه یک پیشفرض مهم است. پیشفرضها به گفته شولتس در درک محیط نقش اساسی را ایفا میکنند. زیرا شناخت محیط در حقیقت نوعی بازشناسی است نه اکتشاف تجربی. مکان و محیط هویتی ثابت دارند که به آنها اجازه میدهد مرتباً تعبیر شوند و تغییر یابند. اصل هنر تمایز و هویت است. آنچه پدیدههای یک مکان را به یکدیگر مربوطه میکند تقلید آنها از یک فرم ازلی و ثابت نیست. بلکه شیوه مشترک بودنشان در جهان است.
شولتس پیش از مطرح کردن فضای معماری از فضای هستی سخن میگوید و برای توضیح مطلب از تئوری پیاژه استفاده میکند: فضای هستی همان سیستم نسبتاً پایدار از تصاویر ادراکی است که در ذهن ما نقش بسته است و هسته چنین فضایی از سالهای اول زندگی شکل میگیرد. روش شناخت معماری را شولتس روش فنومنولوژیک یا روش طبیعی شناخت پدیدهها مینامد.
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 1776 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 204 |
تاریخچه جوشکاری
چون احتیاجات بشر ، اتصال و جوش در همه موارد را خواستار بوده است، لذا مثلاً از رومیهای قدیم ، فردی به نام"پلینی" از لحیم به نام آرژانتاریم وترناریم استفاده میکرد که دارای مقداری مساوی قلع و سرب بود و ترنایم دارای دو قسمت سرب و یک قسمت قلع بود که هنوز هم با پرکنندگی مورد استفاده قرار میگیرند.
دقت و ترکیبات شیمیایی و دستگاههای متداول طلاسازی از قدیمالایام در جواهرات با چسباندن ذرات ریز طلا بر روی سطح آن با استفاده از مخلوط نمک و مس و صمغ آلی که با حرارت ، صمغ را کربونیزه نموده ، نمک مس را به مس احیاء میکنند و با درست کردن آلیاژ طلا ، ذرات ریز طلا را جوش میدهند و تاریخچه ای به شرح زیر دارند:
· "برناندوز" روسی در 1886 ، قوس جوشکاری را مورد استفاده قرار داد.
· "موسیان" در 1881 قوس کربنی را برای ذوب فلزات مورد استفاده قرار داد.
· "اسلاویانوف" الکترودهای قابل مصرف را در جوشکاری بکار گرفت.
· "ژول" در 1856 به فکر جوشکاری مقاومتی افتاد.
· "لوشاتلیه در 1895 لوله اکسیاستیلن__ را کشف و معرفی کرد.
· "الیهو تامسون" آمریکائی از جوشکاری مقاومتی در سال 7-1876 استفاده کرد.
چون علم جوشکاری همراه با گنج تخصصی بود، یعنی هر جوشکار ماهر در طی تاریخ درآمد زیادی داشت، سبب شد که اسرار خود را از یکدیگر مخفی نمایند. مثلاً هنوز هم در مورد لحیم آلومینیوم و آلیاژ ، آن را از یکدیگر مخفی نگه میدارند. در جریان جنگهای جهانی اول و دوم جوشکاری پیشرفت زیادی کرد. احتیاجات بشر به اتصالات مدرن – سبک – محکم و مقاوم در سالهای اخیر و مخصوصاً بیست سال اخیر ، سبب توسعه سریع این فن گردید و سرمایهگذاریهای عظیم چه از طرف دولتها و چه صنایع نظامی و تخصصی در این مورد اعمال گردید و مخصوصاً رقابتهای انسانها در علوم هستهای ( که فقط برای صلح باید باشد ) ، یکی دیگر از علل پیشرفت فوق سریع این فن در چند ده سال اخیر شد که به علم جوشکاری تبدیل گردید.
گروههای مختلف جوشکاری
1. لحیم کاری
2. جوشکاری فشاری و پرسی
3. جوشکاری ذوبی
دسته بندی | علوم اجتماعی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1242 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 83 |
تأثیر ازدواج و تجرد بر سلامت نتیجه تحقیقات جدید نشان میدهد که از دهه هشتاد میلادی به بعد میل به تجرد در افراد بیشتر شده ازدواجها کمتر و بی دوام تر شدهاند. همچنین نتیجه تحقیقات ثابت میکنند که برخلاف باورهای قدیمی که اظهار میکردند افراد متأهل نسبت به مجردها از سلامت و حس خوشبختی بیشتری بهرهمندند دیگر مطلقاً صحت ندارد و در مواردی حتی مجردها خوشبختی و سلامت بیشتری از متاهلها دارند. از دلایل اظهار شده برای این مسئله میتوان به آزادی بیشتر در افراد مجرد و همینطور فشار بالا بر روی متاهلها اشاره کرد. به بیان دیگر زیست مشترک در دنیای مدرن دستخوش تغییرات جدی و گام به گام میشود و دیگر بسان قدیم نمیباشد. چکیدهٔ این تحقیقات ثابت کرد که در عصر جدید فردیت با زندگی مشترک در اصطکاک خواهد بود و چالشهای جدیدی را بوجود خواهد آورد. عامل دیگری که برای توضیح علت سالمتر و خوشبختر بودن مجردها در برابر متاهلین اظهار شده این است که انسان در موقعیتهای فردی دچار دغدغههای ذهنی کمتری است؛ ولی در زمان قرار گرفتن در یک جمع به خاطر افزایش کشمکشها و محاس
دسته بندی | علوم اجتماعی |
فرمت فایل | pptx |
حجم فایل | 1281 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 87 |
این پاورپوینت در مورد مشاوره قبل از ازدواج در 87اسلاید و شامل پاورپوینت،مشاوره قبل از ازدواج،مشاوره قبل از ازدواج،ازدواج و طلاق از دیدگاه روانشناسی,روانشناسی,ازدواج,طلاق,دوران نامزدی,روابط زناشویی,همسر,انتخاب همسر,زوج یابی و منابع می باشد...
هنگامی که دو نفر قصد ازدواج دارند باید خانواده های آنان از نظر فرهنگی با یکدیگر سنخیت داشته باشند و تناسبی میانشان برقرار باشد. اگر در ازدواج خانواده ها را در نظر نگیریم و فقط معیارمان عشق باشد با مشکلات زیادی روبرو می شویم زیرا بعد از ازدواج نیز باید با خانواده هایمان رفت و آمد کنیم و کنده شدن از بدنه خانواده نا ممکن است انتخاب همسر یکی از دغدغه های بزرگ و اساسی و مهمترین تصمیم دختران و پسران جوان شده است، به طوری که اگر انتخاب همسر به درستی انجام شود می توان از بروز مشکلات در آینده تا حدود زیادی جلوگیری کرد. قدیمی تر ها بر این اعتقاد بودند که نمی توان آینده ازدواج را پیش بینی کرد و ازدواج مانند هندوانه دربسته ای است که از داخل آن بی خبریم. اگر چه نمی توان آینده را پیش بینی کرد اما می توان با انتخاب درست از مشکلات آینده کاست. برخی از جوانان تنها شرط ازدواج را علاقه و عشق می دانند اما تنها علاقه در انتخاب همسرملاک نیست و باید در انتخاب همسر به نکاتی توجه کرد که در این بخش از نمناک به بیان این نکات پرداخته ایم.قبل از ازدواج مشاوره کنید
پیش از ازدواج این 10 شرط مهم را فراموش نکنید
انتخاب یک همسر خوب بسیار مهم و ضروری است و اتنخاب همسر مناسب در آینده شما بسیار تاثیر گذار است، از این رو نباید شرط هایی را قبل از ازدواج فراموش کرد.
سلامت جسم و روان
یکی از معیارهای اصلی انتخاب همسر، برخورداری همسر آینده از سلامت جسم و سلامت روان است که حتما افراد باید قبل از ازدواج درباره آن اطلاعاتی کسب کنند و اگر همسر آینده شان مشکلی در این زمینه دارد به توافق درباره آن برسند. برای اینکه از سلامت روان همسر آینده تان با خبر شوید می توانید به نزد روان شناس بروید تا او با استفاده از تست های سنجش شخصیت و ویژگی های شخصیتی شما را از اختلال شخصیتی همسر آینده تان آگاه سازد زیرا اختلال شخصیتی ازدواج را با مشکلات جدی روبرو خواهد کرد.
تناسب فرهنگی خانواده ها
برای انتخاب همسر باید سلامت روان خانواده را نیز در نظر گرفت زیرا خانواده هایی که ارتباط صمیمی تری با یکدیگر دارند و خشونت و طلاق و اعتیاد در آن ها وجود ندارد برای ازدواج مناسب ترند چون فرزندان این خانواده ها مشکلات خانوادگی کمتری را تجربه کرده اند.
سطح تحصیلات از شروط مهم قبل از ازدواج
سطح تحصیلات از مهم ترین شرط های ازدواج است که بهتر است سطح تحصیلات زوج چندان زیاد نباشد تا مشکلات کمتری در آینده داشته باشند.
قبل از ازدواج چه باید کرد
قبل از ازدواج باید سطح درآمد و حتی نحوه پول خرج کردن طرفین مشخص گردد تا در آینده به مشکل برخورد نکنند.
مبانی اعتقادی مهم در انتخاب همسر
در انتخاب همسر باید به اعتقادات مذهبی یکدیگر توجه کنیم و در این باره به روشنی با هم صحبت کنیم زیرا یک فرد مذهبی نمی تواند با غیرمذهبی ازدواج کند و در آینده دچار مشکل می گردد.
شروط مهم در انتخاب همسر
قبل از ازدواج دختر و پسر باید درباره مکان زندگی کردنشان به توافق برسند و اگر تمایل دارند در خارج از کشور زندگی کنند، این تمایل باید دوطرفه باشد.
سابقه ازدواج قبلی از شروط بسیار مهم و ضروری
برخی از افراد ازدواج قبلی خود را از طرف مقابل پنهان می کند اما باید بدانند این کار بسیار اشتباه است و همسرشان حق دارد از این موضوع اطلاع داشته باشد
.
شرط های قبل از ازدواج
اختلاف سنی زیاد و بیش از ده سال مشکلات زیادی را در تفاهم و تعاملات بین فردی ایجاد می کند.
موارد قابل مذاکره از موارد غیرقابل مذاکره را تفکیک کنید
مواردی مانند اختلاف سنی، خانوادگی و ازدواج مجدد قابل گفت و گو هستند و مواردی مانند اختلاف سلامت روانی و شخصیتی قابل مذاکره نیست.
افرادی که از اختلال شخصیتی رنج می برند اغلب از بیماری خود مطلع نیستند و رفتار خود را طبیعی می دانند اما رفتارهایی مانند سوءظن و شک که از آن ها سر می زند برای همسر کاملا غیرقابل تحمل است ، در اینگونه موارد بهتر است به مشاور ازدواج مراجعه کنیم تا با نشان دادن موانع سعی در برطرف کردن مشکل یا آگاه کردن طرفین کند
گویید خودش مهم است، نه خانواده اش!
اگر هنگام تحقیق درباره همسر آینده تان متوجه شدید که در خانواده او مشکلاتی از قبیل اعتیاد وجود دارد و یا اینکه یکی از اعضای خانواده اش در زندان است چه باید کنیم ؟ آیا وصلت با چنین خانواده ای صحیح است؟
قبل از وصلت با چنین خانواده ای باید تامل بیشتری کنیم و ازدواج را به تاخیر اندازیم و به مشاور مراجعه کنیم. مشاور در این مورد تا حدودی شما را شخصیت فرد و خانواده اش آشنا می کند . از آن جا که مشکلات خانوادگی ممکن است در تربیت فرزند نیز اثر بگذارد وصلت با چنین خانواده هایی که در آن ها چند معتاد وجود دارد یا میزان طلاق در اعضای خانواده و حتی بستگان درجه اول بسیار بالاست ، پر خطر محسوب می گردد و ممکن است در آینده مشکلاتی را به وجود آورد
ازدواج یا پیوند زناشویی پیوندی آیینیاست که طی احکام یا رسومی خاص بین زن و مرد در مذاهب و کشورهای مختلف برقرار میشود تا به تشکیل خانواده منجر گردد و میتواند منجر به زایش فرزند شود. در برخی از کشورهای جهان، ازدواج همجنسگرایان، یعنی ازدواج دو مرد یا دو زن با یکدیگر و تشکیل خانواده نیز وجود دارد.
ازدواج(نکاح)پیمانی است که به موجب آن یک زن و مرد باهم شریک و متحد می شوند و خانواده ای را تشکیل می دهند. در واقع هدف ازدواج تشکیل خانواده است که تمایل به این امر در نهاد انسان گذاشته شده است مردمشناسان برای اینکه تنوع وسیع اَعمال زناشویی مشاهده شده از سوی فرهنگ را در نظر بگیرند چندین تعریف رقابتی از ازدواج پیشنهاد کردهاند اِدوارد وستمارک در کتابش با عنوان «تاریخ ازدواج انسان (۱۹۲۱)» ازدواج را به این صورت تعریف میکند: ارتباط پردوام یا کمدوام نر و ماده گذشته از عمل زادآوری محض تا بعد از تولد فرزند «.او در کتاب» آیندهٔ ازدواج در تمدن وسترن «تعریف پیشیناش را رد میکند و در عوض بطور موقت ازدواج را اینگونه تعریف میکند:« رابطهٔ یک یا تعداد بیشتری مرد با یک یا تعداد بیشتری زن که بوسیلهٔ عرف یا قانون پذیرفته شدهاست ». یادداشتها و جستجوها (۱۹۵۱)، کتابچه راهنمای انسانشناسی، ازدواج را چنین تعریف کردهاست، «پیوندی بین یک زن و یک مرد بهطوریکه بچههای متولد شده از زن به عنوان فرزندان مشروع هر دوی والدین شناخته شوند.» در راستای رویهٔ معمول در میان مردم ساکن قبایل جنوب سودان و غرب اتیوپی که به زنها اجازه میداد در شرایط خاص در نقش شوهر عمل کنند، کاتلین گوگ پیشنهاد داد که آن تعریف را به این صورت تغییر دهند که «یک زن و یک یا چند شخص دیگردموند لیچ تعریف گافس را مورد انتقاد قرار میدهد و آن را در مقولهٔ شناخت حلالزادگی (مشروعیت) فرزند بسیار دست و پاگیر میداند و پیشنهاد میکند که ازدواج را مانند انواع متفاوتی از قوانین که برای اجرایی شدن وضع میشوند نگاه کنیم. لیچ تعریفاش را باز میکند و میگوید: «ازدواج رابطهای است که بین یک زن با یک یا تعداد بیشتری از اشخاص دیگر برقرار میشود- که این روابط تولد کودکی را تحت پیشامدهایی که توسط قوانین رابطهها قدغن نشدهاند میسّر میکند- تمامی قوانین همگانی مراتب تولد مطابقت داده شدهاند با عضوهای معمولی یا سطوح متفاوت جامعه».استدلال لیچ این است که هیچکدام از تعاریف ازدواج برای همه فرهنگها قابل اجرا نیست. او لیستی از ده قانون مرتبطشده با ازدواج را ارائه میکند شامل انحصار جنسی، قوانینی با احترام به کودک و قوانین متنوع ویژهای از سوی فرهنگ دوران بل همچنین تعریف بنیان مشروعیت را با این اصل که برخی جوامع برای ازدواج به مشروعیت احتیاج ندارند مورد نقد قرار میدهد و اینگونه استدلال میکند: در جوامعی که نامشروعیت فقط به معنای ازدواج نکردن مادر است و غیر از این هیچ قانون ضمنی دیگری وجود ندارد تعریف بنیان مشروعیت ازدواج چرخهای است. او تعریف ازدواج را در مقولهٔ قوانین دستیابی جنسی قرار میدهد.
دیدگاههای معاصر در مورد ازدواج
بسیاری از مردم به دلایل گوناگون، استدلالهایی بر ضد ازدواج دارند. این استدلالها شامل نقدهای سیاسی و مذهبی، اشاره به میزان طلاق، و نیز اهمیت تجرد بر پایهٔ آموزههای مذهبی و فلسفی میشود.
تأثیر ازدواج و تجرد بر سلامت نتیجه تحقیقات جدید نشان میدهد که از دهه هشتاد میلادی به بعد میل به تجرد در افراد بیشتر شده ازدواجها کمتر و بی دوام تر شدهاند. همچنین نتیجه تحقیقات ثابت میکنند که برخلاف باورهای قدیمی که اظهار میکردند افراد متأهل نسبت به مجردها از سلامت و حس خوشبختی بیشتری بهرهمندند دیگر مطلقاً صحت ندارد و در مواردی حتی مجردها خوشبختی و سلامت بیشتری از متاهلها دارند. از دلایل اظهار شده برای این مسئله میتوان به آزادی بیشتر در افراد مجرد و همینطور فشار بالا بر روی متاهلها اشاره کرد. به بیان دیگر زیست مشترک در دنیای مدرن دستخوش تغییرات جدی و گام به گام میشود و دیگر بسان قدیم نمیباشد. چکیدهٔ این تحقیقات ثابت کرد که در عصر جدید فردیت با زندگی مشترک در اصطکاک خواهد بود و چالشهای جدیدی را بوجود خواهد آورد. عامل دیگری که برای توضیح علت سالمتر و خوشبختر بودن مجردها در برابر متاهلین اظهار شده این است که انسان در موقعیتهای فردی دچار دغدغههای ذهنی کمتری است؛ ولی در زمان قرار گرفتن در یک جمع به خاطر افزایش کشمکشها و محاس