هدف از این تحقیق بررسی آزادی اجتماعی از دیدگاه امام خمینی با فرمت docx در قالب 41 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد
تعداد صفحات | 41 |
حجم | 78 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | علوم اجتماعی |
فهرست مطالب
2-3 آزادی اجتماعی از دیدگاه امام خمینی
2-4 قلمرو آزادی اجتماعات سیاسی واحزاب ار نظر امام خمینی
2-5 روایت امام خمینی از مساله آزادی اجتماعی در غرب
2-6 نقد امام خمینی بر مساله آزادی ایران دوره پهلوی
2-7 امام خمینی و ارزش آزادی اجتماعی
2-8 امام خمینی و انواع آزادی اجتماعی
2-9 امام و مفهوم آزادی- مفهوم آزادی در غرب
2-10 امام خمینی و جریان آزادی و آزادی خواهی برگرفته از کتاب صحیفه نور
2-11 اسلام منادی آزادی از دیدگاه امام
2-12حدود آزادی
2-13 شاخصه های آزادی غربی
2-14 نتیجه آزادی غربی
2-15 وجوب پیشگیری از آزادی غربی
2-16علت مخالفت امام با آزادی غربی
2-17 گزیده ای از کلمات قصار حضرت امام درباره آزادی
منابع
در اندیشه امام خمینی؛ همواره کلمات ساده و دقیق هستند که به کلمات غلیظمعنا میبخشند، حضرت امام؛ با اندیشه ناب خود نگاهی نو به آزادی داشتهاند و اساساًآزادی از دیدگاه وی باید در جهت رشد و تعالی آزادی انسان به کار گرفته شود. زمانیکه از امام خمینی؛ درخواست میشود معنای آزادی را بیان کنند در پاسخ چنینمیفرمایند: «آزادی یک مسألهای نیست که تعریف داشته باشد، مردم عقیدهشان آزاد است،کسی الزامشان نمیکند که شما باید حتماً این عقیده را داشته باشید، کسی الزام به شمانمیکند که حتماً باید این راه را بروید، کسی الزام به شما نمیکند که باید این را انتخابکنید، کسی الزامتان نمیکند که در کجا مسکن داشته باشید یا در آنجا شغل داشتهباشید، آزادی یک چیز واضحی است».
در این سخن امام به جای پرداختن به بیان مفهوم آزادی به برخی از مصادیق آناشاره میکند، زیرا مفهوم آزادی نیاز به بیان ندارد و بر همگان روشن است و از بدیهیاتاست. آنچه مهم است، پیاده کردن این مفهوم در عینیت خارجی و بیان پیش نیازها وشروط و چگونگی آن و همینطور شکلگیری آن در زمانها و مکانها و دیگرنیازمندیهای آزادی است که باید مطرح شود.
از دیدگاه امام انسان آزاد آفریده شده و در چهارچوب قانون باید حرکت کند، ایشاندر مورد آزادی در اسلام چنین میگوید: «شما اگر چنانچه به احکام اسلام اعتقاد دارید این احکام اسلام است. اسلام،انسان را آزاد قرار داده است. انسان را مسلط بر خودش و مالش و بر جانش و بر نوامیسشساخته است و میگوید هر انسانی در مسکن آزاد است، در مشروب و مأکول، آنچه خلافقوانین الهیه نباشد، آزاد است. در مشی آزاد است. حکم اسلام است که اگر کسی به منزلکسی حمله برد برای آن کس که مورد حمله واقع شده است کشتن حمله کننده جایزاست». پس آزادی در اسلام تنها به قانون خدا محدود شده است و جز قانون خدا برای آنحد و مرز نیست. زمانی که میگوییم آزادی اسلامی، یعنی رهایی از تمام قیدها و بندهاجز قانون خدا، رهایی از بردگی در برابر زورمندان، رهایی از وابستگیهای مادی، رهایی ازشهوت و خواست نفس، رهایی از ستم پذیری و چاپلوسی است.